Wirsing ist ein leckeres Herbst Gemüse und tatsächlich auch eines, was mein Mann recht gern isst. Mit Gnocchi und Bacon echtes Soulfood.
1/2 Wirsing in Stücke schneiden. In etwas Öl in einer großen Servierpfanne anbraten. Dann ca 200ml Gemüsebrühe dazu geben und Gemüse bis zur gewünschten Konsistenz dünsten.
Derweil in einer zweiten großen Pfanne 1/2 gehackte Zwiebel und 80g Speckwürfel anbraten. 1 Pckg Gnocchi aus dem Kühlregal dazu geben und auf mittlerer Hitze schön braun braten.
Zum Wirsing 1 Becher Schmand geben, verrühren und mit Salz, Pfeffer und Muskat würzen. Gnocchi und wer mag auch etwas Käse untermischen.
Savoy cabbage is a delicious autumn vegetable and actually one that my husband likes to eat. Real soul food with gnocchi and bacon.
Cut 1/2 savoy cabbage into pieces. Fry in a little oil in a large serving pan. Then add about 200ml of vegetable stock and steam the vegetables to the desired consistency.
Meanwhile, fry 1/2 chopped onion and 80g diced bacon in a second large pan. Add 1 pack of gnocchi from the refrigerated section and fry until nicely browned over medium heat.
Add 200g of sour cream or creme fraiche to the savoy cabbage, stir and season with salt, pepper and nutmeg. Mix in gnocchi and, if you like, some cheese.