Brokkoli Lasagne mit Schinken, Erbsen & Champignons (Broccoli lasagna with ham, peas & mushrooms)

Lasagne mal anders – eine spontane Mischung, die sehr lecker war.

700g gefrorenen Brokkoli und 2 Hände voll gefrorene Erbsen kurz in etwas Salzwasser blanchieren. Sie sollen nicht gegart werden, nur kurz gekocht da sie sonst in der Lasagne zu sehr wässern würden.

Béchamel (doppeltes Rezept) zubereiten.

Sauce, Erbsen, klein geschnittenen Brokkoli, 1 bis 2 Hände voll klein geschnittener Champignons und 200g Schinkenwürfel (Roh- oder Kochschinken oder beides) mit der Sauce vermischen.

1/3 der Brokkoli Mischung in einer großen Auflaufform verteilen, mit trockenen Lasagneplatten abdecken, 2. Drittel Brokkoli Mischung darüber verteilen, wieder mit Lasagneplatten abdecken, mit dem letzten Drittel Brokkoli Mischung abschließen.

Mit geriebenem Käse bestreuen und im vorgeheizten Ofen bei 180 Grad Umluft 50 bis 60 Minuten backen (bis die Lasagneplatten weich sind).

Lasagna with a difference – a spontaneous mixture that was very tasty.

Blanch 700g frozen broccoli and 2 hands full of frozen peas in a little salt water. They should not be done, just cooked briefly, otherwise they would water too much in the lasagna.

Prepare béchamel (double recipe).

Mix the sauce, peas, finely chopped broccoli, 1 or 2 hands full of chopped mushrooms and 200g ham cubes (raw or cooked ham or both) with the sauce.

Spread 1/3 of the broccoli mixture in a large baking dish, cover with dry lasagna plates, spread the second third of the broccoli mixture over it, cover again with lasagna plates, finish with the last third broccoli mixture.

Sprinkle with grated cheese and bake in a preheated oven at 180 degrees C / 356 degrees F for 50 to 60 minutes (until the lasagna sheets are soft).

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